Skip to main content

Ook in rotterdam weer aandacht voor de campagne stop geweld tegen vrouwen

Ahoy, Erasmusbrug, Euromast, Vlaggenparade, KPN, Laurenskerk, Mevlanamoskee en Franciscus Gasthuis & Vlietland zeggen ook NEE tegen geweld tegen vrouwen

Woensdag 25 november is het Orange Day, de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen. Deze dag kleuren in Rotterdam de Euromast, de Erasmusbrug, de Hofpleinfontein, Ahoy, Mevlanamoskee en de Laurenskerk. Verder zal op de wand aan het KPN gebouw de boodschap Stop geweld tegen vrouwen groots verschijnen. Ook de Vlaggenparade staat in het teken van deze internationale campagne. Fier hangen 33 banieren in top om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen en dat vrouwenrechten gelijk moeten worden gesteld aan mensenrechten. Woensdagmiddag 25 november organiseren Dona Daria, Veilig Thuis en gemeente Rotterdam een online programma over geweld tegen vrouwen in Rotterdam.

Om 17 uur zal de Stop-Geweld-Tegen-Vrouwen-hoofdvlag officieel worden gehesen door wethouder Wijbenga met op de achtergrond de oranje uitgelichte Erasmusbrug. Op meerdere plekken in Rotterdam, zoals bij de twee ziekenhuizen van Franciscus Gasthuis & Vlietland, zal deze vlag de hele dag in top hangen. De campagne rondom Orange Day in Rotterdam is een samenwerking tussen de Rotterdamse Zonta clubs, Rotterdamse Soroptimisten en UN Women Nederland. De aftrap van de landelijke campagne is dit jaar in Arnhem met ministers Kaag en Van Engelshoven. (zie in bijlage voor meer informatie)

Zonta Club Rotterdam en Zonta Rotterdam aan de Maas zetten zich samen in Rotterdam in voor het verbeteren van de positie van vrouwen, ook rondom Orange Day trekken ze actief samen op. De Rotterdamse Zontians zijn blij dat de Raad en het College van Rotterdam zich achter de boodschap scharen en zich actief inzetten om de positie van vrouwen te versterken en dat Rotterdam een veilige haven voor hen zal zijn. We roepen hen op om deze strijd actief en onverminderd voort te zetten.

#orangetheworld #16days #zontasaysNO #zegNEE #rotterdammakeithappen

Volg onze acties via Facebook en/of Instagram.