0

Nu de vakantie voor velen van start gaat een kleine update van ons project Matchen aan de Maas. 

Wat is Matchen aan de Maas ook al weer? 

Samen met onze ‘zusjes’ Zonta rotterdam en Stichting SKIN-Rotterdam helpen we vrouwelijke migranten bij hun taalontwikkeling en kennis over het werken in Nederland. Het doel is hen op weg te helpen zodat zij een betere aansluiting kunnen vinden op de arbeidsmarkt of als vrijwilliger aan de slag kunnen.

De eerste duo’s zijn begonnen

Inmiddels hebben 12 begeleidsters een training gevolgd. Zo kunnen zij de vrouwen optimaal helpen.
En, belangrijker: de eerste duo’s zijn gevormd! 

Zo begeleidt Tineke een vrouw naar een baan in de horeca. Tineke helpt haar bij het behalen van het diploma ‘Sociale Hygiëne’.
Mimi begeleidt Sivakanthini, een verpleegkundige/kraamzorg en Olga begeleidt Mehret die een BBA Degree IBMS als achtergrond heeft. Merelyn krijgt begeleiding van Anne-Marie Merelyn richting vrijwilligerswerk in de zorg.
Liselotte begeleidt Silvana  bij haar sollicitaties naar een baan voor grondstewardess terwijl Marilys, een onderwijsassistente, begeleiding krijgt van Odile.

Nieuwe koppels in de maak

De andere begeleidsters gaan binnenkort aan de slag en hebben een eerste kennismakingsgesprek. In september starten er nog eens 9 nieuwe begeleidsters. Zo helpen we weer een aantal vrouwelijke migranten op weg naar een plek op de arbeidsmarkt.