Zonta Aeradag 2018

Zaterdag 24 maart 2018 vindt in het Maaspodium in Rotterdam de Areadag van Zonta Nederland plaats. Dan komen alle Nederlandse Zontians samen voor de jaarvergadering en voor een inspirerende dag vol ontmoetingen, sprekers, sessies en ontspanning. Het thema van deze dag is vrouwen en politiek onder de titel:

LISTEN TO US 

De Areadag vindt in 2018 plaats in Rotterdam omdat het 100 jaar geleden is dat op 3 juli 1918 de Rotterdamse onderwijzeres en politica Suze Groeneweg werd verkozen tot eerste vrouwelijk lid van de Tweede Kamer. Honderd jaar later staan we daar in Rotterdam bij stil en is het programma van deze dag volledig gericht op vrouwen, politiek en lobby. Hoe kan ik mijn lokale politiek beïnvloeden? Waarom ben ik een Zontian? Want Zonta onderscheidt zich van andere serviceclubs niet alleen door onze missie, de verbetering van de positie van vrouwen, maar vooral ook door onze persoonlijke betrokkenheid bij deze missie.

Samen met de Zontians van Zonta Club Rotterdam organiseren wij dit jaar deze dag. Wij hopen met dit programma alle Zontians te inspireren en ook praktische tips mee te geven in het behalen van onze doelen door advocacy, fundraising en zichtbaarheid.

Het is tijd! Listen to us.

Kiesrecht voor vrouwen

Pas iets later, in 1919, werd het actief kiesrecht voor vrouwen aangenomen. De eerste vrouw die in Nederland van het actieve stemrecht gebruik maakt is Maria Elisabeth (Elise) Spauwen-Schrijnemakers. Als echtgenote van burgemeester Hubert Spauwen van de gemeente Gronsveld (Limburg) brengt zij op zaterdag 15 mei 1920 bij de gemeenteraadsverkiezingen van Gronsveld als eerste vrouw haar stem uit. Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 1922 kunnen voor het eerst alle vrouwen in Nederland gebruikmaken van het actieve kiesrecht.

Locatie 

Het Maaspodium Sint-Jobsweg 3 | 3024 EH Rotterdam
Goed bereikbaar | OV en Parkeren
Het Maaspodium is gelegen in het Lloydkwartier in Rotterdam. Het is een vrij nieuw pand dat we geheel tot onze beschikking hebben.

Meer informatie

Heb je nog vragen of zoek je contact met de projectcommissie? Mail dan naar zontareaNL@gmail.com.