Zonta projecten krijgen bezoek van Roald van der Linde

Zonta Rotterdam aan de Maas ondersteunt verschillende projecten in Rotterdam.  Roald van der Linde, Tweede Kamerlid voor de VVD bezoekt maandag 13 februari Welkomcentrum de Put om zich te verdiepen in de aanpak en resultaten van de projecten.

Welke projecten zijn dat dan? We zetten ze voor je op een rij:

De vlindertraining van Monteiro Gym

Boksschool Monteiro Gym heeft een speciale training ontwikkeld voor mishandelde vrouwen en meisjes om te leren praten over huiselijk geweld en mishandeling. Deze training heet Vlindertraining en biedt Monteiro Gym aan in groepen. Zonta Rotterdam aan de Maas ondersteunt dit project met een financiële bijdrage.

Matchen aan de Maas

Met het project Matchen aan de Maas hebben leden van Zonta Rotetrdam aan de Maas hun expertise en netwerken ingezet om buitenlandse vrouwen te coachen bij het vinden van een betaalde baan. Dit initiatief hebben we enkele jaren geleden opgezet samen met de gemeente Rotterdam en Dona Daria, in 2016 hebben we het uitgevoerd samen met SKIN.

Catering de Sprankeling

Zonta Rotterdam aan de Maas heeft vrouwen uit Bloemhof met een grote afstand tot de arbeidsmarkt gestimuleerd om hun talent in te zetten en voor catering te verzorgen. De vrouwen hebben hiervoor een cursus gevolgd. Onder de naam catering De Sprankeling verzorgen zij nu regelmatig opdrachten, onder andere voor conferenties in het Maasstadziekenhuis, voor vergaderingen van de gemeente Rotterdam en de stadsmarinier en onlangs voor Kracht in Nederland. Tijdens het bezoek zal De Sprankeling de catering verzorgen met gezonde hapjes en smoothies, en zullen de dames van De Sprankeling vertellen welke impact een gezonde leefstijl op henzelf en hun gezinnen heeft.

Brillante

Brillante heeft in december 2015 haar deuren geopend. In deze tweedehandswinkel krijgen vrouwen een opleiding om samen een bedrijf te runnen. De financiering loopt via een bewonersinitiatief, inkomsten uit verkoop, donaties van Zonta Rotterdam aan de Maas, donaties en kleine fondsen. De vrouwen ontplooien zich in het kader van de Maatschappelijke Inspanning van de Gemeente Rotterdam.

En verder…

Vrouwen van catering De Sprankeling en Brillante hebben de mogelijkheid om door te stromen naar de Werkplaats Rotterdam Zuid. Deze bv is in 2015 begonnen met als doelstelling om in 5 jaar tijd 750 mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt aan een duurzame baan te helpen. Tijdens het bezoek van Roald van der Linde zal de Werkplaats Rotterdam Zuid vertellen over hun activiteiten. Ook Woningbouwvereniging Vestia vertelt iets over de ondersteuning van verschillende activiteiten in de wijk.

 

Meer informatie?

Je vindt hier het persbericht en de gastenlijst.