Zonta steunt Fier

Zonta Rotterdam aan de Maas ondersteunt verschillende projecten in Rotterdam. De rode draad? Alle projecten verbeteren de positie van de Rotterdamse vrouw. Zo ondersteunen we ook het project ‘De veilige Veste II’ van Stichting Fier.

Stichting Fier

Stichting Fier is van oudsher gevestigd in Leeuwarden. Daar zijn ze een Veilige Veste gestart: een uniek concept voor opvang van zwaar getraumatiseerde kinderen en jongeren. De veste biedt bescherming en veiligheid, en een plek om te werken aan een geweldloze toekomst.

Een tweede Veilige Veste, in Rotterdam

Het concept van de Veilige Veste werkt. Stichting Fier wil het daarom uitbreiden in Rotterdam. En dat is hard nodig, want er zijn wachtlijsten. Wachtlijsten met andere kinderen en jonge vrouwen die een veilige plek nodig hebben. Wachtlijsten die juist voor deze groep ongewenst zijn. En dus willen we graag Stichting Fier helpen om een tweede Veilige Veste op te starten. Zodat Fier de mensen die het echt nodig hebben direct kunnen helpen, en kinderen en jonge meiden weer hun leven in eigen handen kunnen krijgen. Wil je meer weten over het project? Lees dan de samenvatting van het projectplan Veilige Veste II.

Zonta steunt Fier

Zonta Rotterdam aan de Maas en Zonta Rotterdam steunen het initiatief van Stichting Fier. Dat doen we onder andere door onze kennis en netwerk open te stellen. En we doen dat financieel: de opbrengsten van het toneelstuk Seven op donderdag 23 november zullen we doneren aan Fier ten behoeve van de inrichting van de Veilige Veste. Jij komt toch ook? Kaartjes voor Seven kun je hier bestellen.