Zonta Benefietconcert

Kom jij ook luisteren naar het Rietveld Ensemble?

 

Zaterdag 17 februari speelt het Rietveld Ensemble een Benefiet concert. De top-musici  van het Rietveld Ensemble spelen dan onder andere Octet for 2 violins, viola, cello, double bass, clarinet, bassoon and horn van Franz Schubert.

De opbrengsten van de kaartverkoop gaan naar de verkoopsters van tweedekans-winkel Brillante, die nog beter  willen worden in het runnen van hún winkel. Want Brillante is niet alleen een leuke winkel, maar is tevens een plek waar vrouwen zonder vooropleiding zich kunnen ontwikkelen. Brillante biedt hen een kans om:

 • Hun talenten te ontdekken en in te zetten,
 • Een gevoel van eigenwaarde op te bouwen,
 • Prima verkoopster te worden en
 • Met elkaar het bedrijf Brillante te runnen.

Die aanpak werkt. Acht vrouwen zijn de afgelopen 2 jaar uitgestroomd naar betaald werk.

Het Rietveld Ensemble ondersteunt het initiatief van Brillante van harte. Net als vorig jaar wordt het weer een prachtig concert. Dat wil je niet missen! Kaartjes kun je hier bestellen.

Zaterdag 17 februari 20.00 uur
Welkomstcentrum De Put
Putseplein 28, Rotterdam

Zonta- Rietveld-Ensembleuitnodiging2018

 

Zonta steunt Fier

Zonta Rotterdam aan de Maas ondersteunt verschillende projecten in Rotterdam. De rode draad? Alle projecten verbeteren de positie van de Rotterdamse vrouw. Zo ondersteunen we ook het project ‘De veilige Veste II’ van Stichting Fier.

Stichting Fier

Stichting Fier is van oudsher gevestigd in Leeuwarden. Daar zijn ze een Veilige Veste gestart: een uniek concept voor opvang van zwaar getraumatiseerde kinderen en jongeren. De veste biedt bescherming en veiligheid, en een plek om te werken aan een geweldloze toekomst.

Een tweede Veilige Veste, in Rotterdam

Het concept van de Veilige Veste werkt. Stichting Fier wil het daarom uitbreiden in Rotterdam. En dat is hard nodig, want er zijn wachtlijsten. Wachtlijsten met andere kinderen en jonge vrouwen die een veilige plek nodig hebben. Wachtlijsten die juist voor deze groep ongewenst zijn. En dus willen we graag Stichting Fier helpen om een tweede Veilige Veste op te starten. Zodat Fier de mensen die het echt nodig hebben direct kunnen helpen, en kinderen en jonge meiden weer hun leven in eigen handen kunnen krijgen. Wil je meer weten over het project? Lees dan de samenvatting van het projectplan Veilige Veste II.

Zonta steunt Fier

Zonta Rotterdam aan de Maas en Zonta Rotterdam steunen het initiatief van Stichting Fier. Dat doen we onder andere door onze kennis en netwerk open te stellen. En we doen dat financieel: de opbrengsten van het toneelstuk Seven op donderdag 23 november zullen we doneren aan Fier ten behoeve van de inrichting van de Veilige Veste. Jij komt toch ook? Kaartjes voor Seven kun je hier bestellen.

 

 

 

Zonta Says NO

Zeg nee tegen geweld tegen vrouwen

25 november is internationale dag om stil te staan bij geweld tegen vrouwen. In 1960 hebben de Verenigde Naties deze dag ingesteld. Bijna 60 jaar later is deze dag nog steeds hard nodig. Want geweld tegen vrouwen komt helaas nog veel te vaak voor. Niet alleen ver weg, in Afrika, Zuid-Amerika, Sudan of Turkije, maar ook bij jou en mij in de buurt.

Oranje

25 november staat internationaal ook wel bekend als Orange Day: een dag waarop men de stad oranje kleurt of monumentale gebouwen oranje verlicht. Zo vragen allerlei mensen en instanties aandacht voor alle manieren van geweld die wordt gepleegd tegen meisjes en vrouwen, en om actie te ondernemen om dit geweld wereldwijd te beëindigen.
Daarmee is 25 november ook de start van een periode van 16 dagen activisme: een periode om het bewustzijn te vergroten en mensen te mobiliseren om veranderingen tot stand te brengen. Tot 10 december – de dag van de mensenrechten – zijn er acties om geweld tegen vrouwen en gender-gebaseerd geweld te verminderen.

Zonta Says NO

Ook Zonta zet zich in voor deze campagne, wereldwijd. Zo ook Zonta Rotterdam en Zonta Rotterdam aan de Maas: samen met de andere Zontians zeggen wij NEE tegen geweld tegen vrouwen.

Want dat is nodig, in deze tijden waarin nog steeds de vrijheid en het zelfbeschikkingsrecht van vrouwen onder druk staat. We lezen dagelijks over geweld tegen vrouwen en meisjes. De basisvrijheden van vrouwen zijn verankerd in de wet van de mensenrechten, maar worden desondanks nog vaak privé, cultureel en structureel met voeten getreden. Eergerelateerd geweld, genitale verminking, seksuele intimidatie, huwelijkse dwang, huiselijk geweld…genoeg niet-mooie onderwerpen.

Zonta speelt SEVEN

Ter gelegenheid van deze dagen organiseren Zonta Rotterdam en Zonta Rotterdam aan de Maas op donderdag 23 november een speciaal toneelstuk: Seven. Jij komt toch ook? Je vindt hier meer informatie over de voorstelling. Dat doen we niet zomaar: met de opbrengsten van de kaartverkoop steunen we stichting Fier voor de inrichting van de Veilige Veste in Rotterdam.

Zeg ook NEE tegen geweld tegen vrouwen

Geweld tegen vrouwen moet stoppen. En dat zullen we samen moeten doen. Sluit je ook aan op deze internationale dag. Doe mee, geef en vraag aandacht om geweld tegen vrouwen te stoppen. Al maken we maar 1 iemand bewust….maar we gaan natuurlijk voor meer. En daar hebben we jou voor nodig. Dus zeg ook NEE.

Meer weten?

Lees meer via onderstaande weblinks:

En… lees vooral het boek Oorlog tegen vrouwen van Sue Lloyd-Roberts.  Sue Lloyd-Roberts heeft meer dan dertig jaar ervaring als televisieverslaggever voor de BBC. Ze heeft, vaak undercover en in oorlogssituaties, gewerkt in allerlei landen: van Rusland en China tot Birma, van Zimbabwe, Egypte en Bosnië tot het Midden-Oosten, van India en Pakistan tot Latijns-Amerika.
In haar  boek neemt ze je mee op reportage, van de besnijdenis van jonge meisjes in Gambia tot de grootmoeders van de Argentijnse Plaza de Mayo, van ’s werelds grootste openluchtgevangenis voor vrouwen (Saoedi-Arabië) tot de vrouwenhandel in Oost-Europa, van het ergste land om een vrouw te zijn (India) tot het huiselijk geweld in ‘ontwikkelde’ landen, van verkrachting als oorlogswapen in Bosnië, Birma en Afrika tot de salarisongelijkheid in de Westerse wereld. Een aanrader!

 

Zonta speelt SEVEN

25 november is internationale dag tegen geweld tegen vrouwen. Een dag om stil te staan bij geweld tegen vrouwen. Deze dag is in 1960 door de Verenigde Naties ingesteld en nog steeds nodig. Want geweld tegen vrouwen komt helaas nog veel te vaak voor. Niet alleen ver weg, in Afrika, Zuid-Amerika of Turkije, maar ook bij jou en mij in de buurt. Samen met Zonta Rotterdam en alle Zontians zeggen wij NEE tegen geweld tegen vrouwen.

Zonta speelt Seven

Om deze dag te markeren en de kracht van vrouwen centraal te stellen organiseren wij de opvoering van het toneelstuk SEVEN. Zorg dat je er bij bent: het is een indrukwekkende voorstelling.

Wil je meer weten? We zetten de meest gestelde vragen voor je op een rij.

   • Wanneer is de voorstelling?
    Donderdag 23 november, ontvangst vanaf 19.30 uur.
   • Wie zijn de acteurs en actrices?
    We hebben een hele mooie line up: Riek Bakker, Lenore Bell, Mehert Ayele, Maryam Afshar, Lara Stanisic, Jessica Shinnick en Shantie Singh. De voorstelling is in het engels.
    Regie ligt in de handen van Halime Yarba, Anne Karin ten Bosch is verantwoordelijk voor de scenografie. Na afloop zullen nog even napraten onder begeleiding van Marijn Romer.
    Volg de pagina op Facebook voor het laatste nieuws.
   • Waar houden jullie de voorstelling?
    In het Erasmus Paviljoen in Rotterdam.
   • Waarom zou ik komen?
    Tja, we zouden bijna willen zeggen: waarom niet? Het is een prachtige voorstelling, die je aan het denken zet en ontroert. Achteraf heb je de kans om na te praten met andere gasten. Bovendien gaat je bijdrage naar het project de Veilige Veste van Stichting Fier. Zo help je mee om de positie van Rotterdamse vrouwen te verbeteren.
   • Waar kan ik meer info vinden over de dag tegen geweld tegen vrouwen?
    We hebben info over geweld tegen vrouwen voor je op een rij gezet. Op deze pagina vind je ook links naar andere pagina’s en leestips.
   • Waar kan ik kaartjes kopen?
    Hieronder kun je de kaartjes bestellen.
    Wil je extra doneren voor het project? Kies dan een kaartje met donatiebedrag naar keus.

De komende maanden vullen we het programma van donderdag 23 november verder in. Volg ons op Facebook of schrijf je hieronder in om het laatste nieuws in je mailbox te ontvangen. Don’t worry: het aantal nieuwsbrieven zal op 1 hand te tellen zijn. 😉Help vrouwen zichzelf te verdedigen

Monteiro Gym zegt ‘Nee’

Monteiro Gym is tegen geweld tegen vrouwen en zegt net als vele andere Rotterdamse mannen ‘Nee’.
Het mooie is: Monteiro Gym helpt ook vrouwen om zelf NEE te zeggen. Met hun zogenaamde Vlindertraining geven zij trainingen aan vrouwen die eerder een keer slachtoffer zijn geweest.

Dat vraagt om extra vaardigheden van de trainers: zij geven niet alleen vechttechniek maar zijn ook in staat vrouwen mentaal te helpen en ze letterlijk en figuurlijk kracht te geven.

Help vrouwen zichzelf te verdedigen

De deelneemsters van de training zijn vaak niet in staat om de kosten van een training zelf te betalen. Daarom steunen wij dit initiatief. Zo kunnen meer vrouwen deelnemen aan de trainingen.

Steun jij deze vrouwen ook?

Koop dan deze heerlijke wijn: voor elke fles wijn doneren wij € 1,50 aan het project.
Wil je de wijn direct bestellen? Gebruik dan dit formulier.

 

 

 

 

 

Steun een Zonta-project met lekkere wijn

Zonta Rotterdam aan de Maas steunt Rotterdamse projecten die de positie van Rotterdamse vrouwen verbeteren. Vaak steunen we met kennis of het leggen van contacten, indien nodig steunen we ook projecten die extra financiering nodig hebben. En daar hebben we jouw hulp voor nodig!

 

Koop wijn en steun onze projecten

Om de financiering van projecten mogelijk te maken verkopen we heerlijke wijnen. De opbrengst ervan gaat naar projecten waarmee we Rotterdamse vrouwen helpen om sterker in hun schoenen te staan. Dit jaar nemen we dat heel letterlijk: met de opbrengst van de verkoop van onze wijnen ondersteunen we het Vlinderproject van Monteiro Gym. Zij geven verdedigingslessen aan Rotterdamse vrouwen die zijn mishandeld. Hier lees je meer over dit project.

 

Onze wijnen

Dit jaar hebben we samen met Simone van Chateautjes de volgende wijnen uitgekozen:

Een heerlijke witte: I Muri Bianco, uit Italie. Deze wijn bestaat uit 33% Malvasia Bianca, 33% Chardonnay en 33% Verdeca. De wijn is strogeel met gouden toppen. Intens fruitige geur met hints van rijp geel fruit. In de smaak een frisse aangename wijn die goed in balans is, met een lange finish. Heerlijk bij voorgerechten en vissoep, zachte kaas en pasta met lichte sauzen.

Als rode wijn hebben we de bijpassende I Muri Negroamaro gekozen. Deze is voor 100% van de Negroamaro-druif gemaakt. De Negroamaro is robijnrood van kleur met paarse tinten. Geur van intense aroma’s van fruit, zwarte bessen. Deze wijn heeft een medium body, is fluweelzacht en erg lekker. Een goede balans tussen frisheid en warme gevoelens, met een lange afdronk. Deze wijn is lekker in combinatie met pasta, vlees en kazen.

 

Wil jij deze wijn bestellen? Dat kan!

Wil jij ons project steunen, of heb je gewoon zin in lekkere wijn, voor jezelf of om cadeau te doen? Vul dan nu het bestelformulier in. Je kan de wijn vervolgens ophalen bij Wendy van der Stroom, na betaling van de kosten op rekeningnummer NL93INGB 0684 9493 93, t.n.v. W.A. Willemsen.

Je kan de wijn ook direct kopen en afhalen bij Simone van Chateautjes, Zwart Janstraat 136a in Rotterdam. Vermeld in dat geval dat je hem koopt om Zonta te ondersteunen.

 

Ladies Run for Ladies

Zonta Rotterdam aan de Maas ondersteunt projecten die de positie van de vrouw in Rotterdam ondersteunen. Dit jaar steunen we bovendien een landelijk project: Pink Ribbon. Dat deden we met onze deelname aan de Ladies Run in Rotterdam. Zo kan er meer onderzoek worden gedaan naar borstkanker.

Het resultaat mocht er zijn! 

Dankzij alle bijdragen van leden van Zonta Rotterdam aan de Maas en hun netwerk hebben we  € 2.406 kunnen doneren aan Pink Ribbon. En daar zijn we best trots op!

afbeeldingen bednak .007

Wil je weten hoe het ons is verlopen, die trainingen elke zaterdagochtend om 08.30 uur? Of ben je nieuwsgierig hoe wij er in onze knalgele shirts uitzagen, temidden van een roze massa? Kijk dan even bij de updates.

 

Internationale vrouwendag Rotterdam 2015

Zaterdag 7 maart is het zover: dan organiseert Zonta Rotterdam aan de Maas ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag een exclusief feest!

 

Het wordt een mooie avond. Voor jou én je partner valt er van alles te beleven: dans, theater, diner en nog veel meer. Bovendien gaan de opbrengsten van de avond naar ‘Gezonde vrouwen 010 – werkt!’: projecten die passen binnen het thema dat wij hebben gekozen voor 2015: “preparing for life’.

‘Preparing for life 010’

Gezond eten en bewegen zijn de basis voor (zelf-)kennis, energie en vaardigheden om te kunnen deelnemen aan de maatschappij en kinderen gezond op te voeden. Daarvoor ondersteunt Zonta Rotterdam aan de Maas ‘Gezonde vrouwen 010 – werkt!’.
Sprekers die er toe doen deze avond:

Jij bent er straks toch ook bij?

Zet het dan in je agenda en reserveer nu alvast de kaarten:
als early bird (of early chick) krijg je korting wanneer je voor 22 februari bestelt.

Het programma: de meest gestelde vragen.

Waar?
In het Rotheater

Wanneer?
Zaterdag 7 maart, vanaf 19.00 tot 00.30 uur.

Hoe ziet het programma eruit?
19.00 uur: Ontvangst met hapje en drankje
20.00 uur: Opening, een voorstelling van het Ro-theater en sprekers
21.00 uur: Buffet, Muziek, Rad van Fortuin en een veiling, met niemand minder dan journalist en presentator Max Christern als veilingmeester!
22.30 uur: Dansen op de muziek van DJ Mispoes!
23.30 uur: Afsluiting programma, bekendmaking  bedrag en dankwoord
24.00 uur: Optocht naar Stadsschouwburg / Schouwburgplein voor start Internationale Vrouwendag

Tussendoor zal speciaal voor deze gelegenheid Nancy Wierdsma-Braithwaite en haar kwintet optreden!
Nancy Wierdsma-Braithwaite, Benzion Shamir, Ron Ephrat en andere collegae van het Rotterdams Conservatorium spelen het klarinetkwintet van Johannes Brahms. Deze gerenommeerde musici zijn enthousiast om speciaal voor deze avond samen te spelen en deze muziek ten gehore te brengen.

En als klap op de vuurpijl is er een optreden van de Zwoelie Troelies, bekend van optredens op OERAL en samen met Lady Gaga in Frankrijk en Canada!

Wat verder nog?

De komende weken zullen we meer over de onderdelen van het programma bekend maken. Wil jij als eerste weten wat de nieuwe aanvullingen zijn?
Volg ons dan op Facebook! 

Vele handen….
maken licht werk. Deze avond is mogelijk dankzij de hulp en inzet van velen, niet in het minst: het RoTheater.
Nog veel meer mensen en organisaties helpen ons om van dit feest een groot succes te maken.
Zo helpt evenementen- en organisatiebureau Hoe-Zo ons bij de registratie en aanmeldingen van bezoekers.

Wil jij ook een handje helpen, doneren voor het goede doel of een product aanbieden ten behoeve van de veiling? Laat het ons weten!

 

Preparing for life

 ‘Preparing for life’

Dit jaar adopteren wij het thema ‘Preparing for life’. Het hele jaar organiseren we evenementen en bijeenkomsten waarin de zelfredzaamheid van vrouwen centraal staat. Van geboorte tot aan volwassenheid: iedereen verdient een goede start!

Over ‘Preparing for life’

Als Zontaclub willen we, gezien onze missie, het accent op vrouwen leggen. Een goede voorbereiding op haar eigen “life”, met of zonder kind: we richten ons ook op economische zelfstandigheid en empowerment. Een thema dat is gericht op vrouwen zo vroeg mogelijk informeren en helpen bewust te worden van gezond en veilig leven, zeker i.r.t. zwangerschap en een weg banen voor het leven van het kind. Maar ook voor verderop in het leven: vrouwen helpen zelfstandig en gezond te leven, gebruik makend van hun talenten en zo een voorbeeld voor hun kinderen te kunnen zijn.

Concrete projecten

Binnen dit thema ondersteunen we concrete projecten.
Wil je weten welke? Kijk hier.

Onze activiteiten

Het eerste event vindt zaterdag 7 maart plaats: dan organiseren we een feestelijke fundraisingsavond in stijl.
Daar ben jij toch ook bij? Zo steun je het goede doel en heb je zelf een super avond!  Maak gebruik van de early bird korting en bestel voor 22 februari je kaarten.
Meer info? De uitnodiging voor het feest vind je hier: Uitnodiging Zonta 7 maart.

 

Maken vrouwen het verschil?

Maken vrouwen het verschil?

Najaarslezingen door Zakenvrouw 2010 & Goudhaantje 2010/11

MARLIES VAN WIJHE, zakenvrouw van het jaar 2010 en DAPHNE DE KLUIS, Goudhaantje van 2011 en 2012, geven hun visie op deze boeiende vraag. Ervaring, inzicht, een blik in de keuken van twee topvrouwen. Deze najaarslezing voor Rotterdamse vrouwenclubs belooft een onvergetelijke  bijeenkomst te worden!

Marlies van Wijhe
Bestuursvoorzitter Van Wijhe Verf (230 medewerkers, omzet 45 mio) deelt met ons haar ervaringen in de veelal mannelijke maaksector, praat over haar rol in het verduurzamen van producten en de verbreding van het bedrijf naar de internationale markt. Haar stelling: Geen moderne duurzame toekomst zonder innovatie.

Daphne de Kluis
Head of debt solutions van ABN AMRO, neemt ons mee in de bancaire wereld. In haar lezing staan de veranderingen in de bancaire wereld en de rol van vrouwen centraal. Ze legt aan ons voor ter discussie: Het belang van netwerken en de kunst van het verbinden.

Deze twee topvrouwen uit het bedrijfsleven hebben een duidelijke en eigen mening over innovatie en duurzaamheid, over de rol van vrouwen, over inspiratie en leiderschap. Ze delen hem 13 november graag met ons en gaan de discussie niet uit de weg. Zonta Rotterdam aan de Maas nodigt alle vrouwen uit voor deze bijeenkomst. Serviceclubs, netwerkkoepels, of andere groepen vrouwen, individueel of samen. Iedereen is welkom op donderdag 13 november dus zegt het voort! Een bijzondere avond waarbij we elkaar ontmoeten, spreken en inspireren tijdens het dineren.

Locatie: Roei- en zeilvereniging De Maas, Veerdam 1 te Rotterdam
Tijd: 18:30-22:00 uur. Het programma begint om 19.00 uur
Kosten: 55,- incl. aperitief, diner, wijn tijdens diner, koffie/thee en btw
Dresscode: Tenue de Ville

Meer informatie over de lezing en Zonta Rotterdam aan de Maas <zontaaandemaas@gmail.com>.
Kijk op www.zontarotterdam-aandemaas.nl