De voorleesexpress

Sinterklaas

20% van de kinderen verlaat de basisschool met het leesvaardigheidsniveau van een groep 6-leerling. Een schrikbarend getal! Stichting De Voorleesexpress werkt er hard aan om dit percentage naar beneden te krijgen en kinderen goed en met plezier te laten lezen.

Een paar van onze leden zijn actief vrijwilliger bij de Voorleesexpress. Zo ontstond het idee om tijdens de Sinterklaas periode ook eens voor Sinterklaas te gaan spelen. Dit doen we nu alweer een paar jaar.

Ook dit jaar geeft Zonta-klaas aan 100 Rotterdamse kinderen een boek. Aan de jongsten gaven we Super Uil van Jean Julien, de oudere kinderen kregen het Zakmes, van Sjoerd Kuyper. Uitgeverij Lemniscaat heeft beide boeken uitgegeven.

whatsapp-image-2016-11-17-at-19-58-14 whatsapp-image-2016-11-17-at-22-33-59 whatsapp-image-2016-11-28-at-16-14-24 whatsapp-image-2016-11-29-at-14-01-51-1whatsapp-image-2016-11-29-at-14-01-51whatsapp-image-2016-12-01-at-11-09-00whatsapp-image-2016-12-01-at-11-08-59-1 whatsapp-image-2016-12-01-at-11-08-59 whatsapp-image-2016-12-01-at-11-09-01

 

Preparing for life

 ‘Preparing for life’

Dit jaar adopteren wij het thema ‘Preparing for life’. Het hele jaar organiseren we evenementen en bijeenkomsten waarin de zelfredzaamheid van vrouwen centraal staat. Van geboorte tot aan volwassenheid: iedereen verdient een goede start!

Over ‘Preparing for life’

Als Zontaclub willen we, gezien onze missie, het accent op vrouwen leggen. Een goede voorbereiding op haar eigen “life”, met of zonder kind: we richten ons ook op economische zelfstandigheid en empowerment. Een thema dat is gericht op vrouwen zo vroeg mogelijk informeren en helpen bewust te worden van gezond en veilig leven, zeker i.r.t. zwangerschap en een weg banen voor het leven van het kind. Maar ook voor verderop in het leven: vrouwen helpen zelfstandig en gezond te leven, gebruik makend van hun talenten en zo een voorbeeld voor hun kinderen te kunnen zijn.

Concrete projecten

Binnen dit thema ondersteunen we concrete projecten.
Wil je weten welke? Kijk hier.

Onze activiteiten

Het eerste event vindt zaterdag 7 maart plaats: dan organiseren we een feestelijke fundraisingsavond in stijl.
Daar ben jij toch ook bij? Zo steun je het goede doel en heb je zelf een super avond!  Maak gebruik van de early bird korting en bestel voor 22 februari je kaarten.
Meer info? De uitnodiging voor het feest vind je hier: Uitnodiging Zonta 7 maart.

 

Professor Plons

Middag voor jezelf
In onze stad zijn er veel moeders die dag in, dag uit de zorg hebben voor een kind met een verstandelijke beperking. We nodigden in de zomer van 2013 een aantal van deze kinderen uit de Rotterdamse wijk Bloemhof uit in het Maritiem Museum. Terwijl de kinderen naar hartenlust aan het laden en lossen waren, met hijskranen, blusboten en containerschepen in de weer waren, konden de moeders genieten van een vrije middag. Unilever bood ingrediënten voor de lunch aan. NSGK bood goodie-bags voor de kinderen met een verstandelijke beperking.

Het geheim van Ki

Sport doet problemen vergeten
Veel kinderen in Rotterdam groeien op in multi probleem gezinnen. Een hoofd vol problemen geeft een lichaam vol stress. Concentratieproblemen op school en korte lontjes thuis en op straat zijn het gevolg. De enthousiaste onderwijzer Marcel van der Wiel geeft deze kinderen ki-aikido les na schooltijd. En zo leren ze om te gaan met de kracht van Ki, een kracht die overtuigd en ook letterlijk kracht geeft. En kracht, dat is waar wij als Zonta Rotterdam aan de Maas voor staan. Wij sponsorden daarom in 2005 een aantal nieuwe judomatten zodat Marcel zijn werk op een goede manier voort kan zetten.