Oude kleding krijgt een tweede kans bij Brillante

Een van de projecten die Zonta Rotterdam aan de Maas ondersteunt is de Stichting Brillante met haar unieke kledingwinkel: Brillante.

In deze winkel aan de Sint Andriesstraat 208 in Bloemhof, Rotterdam krijgen kleding en speelgoed een tweede kans. Deze winkel heeft eind 2015 haar deuren geopend en is nu al succesvol!

Brillante biedt namelijk prachtige kwaliteit tweedekans kleding aan voor een scherpe kleine prijs. Zo kan iedereen goed voor de dag komen, ongeacht je budget.

Tijdens een feestelijke avond heeft Zonta Rotterdam aan de Maas begin maart samen met Brillante de kracht van vrouwen gevierd.  De Zontians kregen een presentatie van de werkwijze van de dames van Brillante: hoe moet je ondernemen, ga je wel of niet onderhandelen over de prijs en hoe zorg je ervoor dat het assortiment er aantrekkelijk uitziet?
En natuurlijk heeft iedereen haar kans gegrepen om te shoppen! De Zonta vrouwen hebben de afgelopen maanden kleding en speelgoed aan de winkel gedoneerd – zo kon het dat onder veel hilariteit dames elkaars kleding kochten!

Net zoals Zonta Rotterdam aan de Maas, draagt Stichting Brillante bij aan het versterken van de maatschappelijke positie van vrouwen. De winkel biedt leer/werktrajecten aan voor vrouwen met een sociaal economische achterstand. Door hun talenten en kwaliteiten in de winkel verder te ontwikkelen, kunnen zij hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten. Het is hierdoor een inspirerende en stralende werkplek, wat voor de klanten niet onopgemerkt blijft. Brillante is een unieke winkel voor de mooiste koopjes met de beste atmosfeer. 

Er is niets zo krachtig als vrouwen die elkaar samen verder helpen en steunen. Mede door de vrouwen van Zonta Rotterdam aan de Maas is Brillante een mooie kwaliteitswinkel geworden waar je onbezorgd kan shoppen.
Belangstelling? De winkel is geopend:
maandag 13:00-17:00 uur,
dinsdag t/m zaterdag 10:00-17:00 uur,
zondag gesloten.

Brillante is ook te vinden op Facebook 

 

 

Internationale vrouwendag Rotterdam 2015

Zaterdag 7 maart is het zover: dan organiseert Zonta Rotterdam aan de Maas ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag een exclusief feest!

 

Het wordt een mooie avond. Voor jou én je partner valt er van alles te beleven: dans, theater, diner en nog veel meer. Bovendien gaan de opbrengsten van de avond naar ‘Gezonde vrouwen 010 – werkt!’: projecten die passen binnen het thema dat wij hebben gekozen voor 2015: “preparing for life’.

‘Preparing for life 010’

Gezond eten en bewegen zijn de basis voor (zelf-)kennis, energie en vaardigheden om te kunnen deelnemen aan de maatschappij en kinderen gezond op te voeden. Daarvoor ondersteunt Zonta Rotterdam aan de Maas ‘Gezonde vrouwen 010 – werkt!’.
Sprekers die er toe doen deze avond:

Jij bent er straks toch ook bij?

Zet het dan in je agenda en reserveer nu alvast de kaarten:
als early bird (of early chick) krijg je korting wanneer je voor 22 februari bestelt.

Het programma: de meest gestelde vragen.

Waar?
In het Rotheater

Wanneer?
Zaterdag 7 maart, vanaf 19.00 tot 00.30 uur.

Hoe ziet het programma eruit?
19.00 uur: Ontvangst met hapje en drankje
20.00 uur: Opening, een voorstelling van het Ro-theater en sprekers
21.00 uur: Buffet, Muziek, Rad van Fortuin en een veiling, met niemand minder dan journalist en presentator Max Christern als veilingmeester!
22.30 uur: Dansen op de muziek van DJ Mispoes!
23.30 uur: Afsluiting programma, bekendmaking  bedrag en dankwoord
24.00 uur: Optocht naar Stadsschouwburg / Schouwburgplein voor start Internationale Vrouwendag

Tussendoor zal speciaal voor deze gelegenheid Nancy Wierdsma-Braithwaite en haar kwintet optreden!
Nancy Wierdsma-Braithwaite, Benzion Shamir, Ron Ephrat en andere collegae van het Rotterdams Conservatorium spelen het klarinetkwintet van Johannes Brahms. Deze gerenommeerde musici zijn enthousiast om speciaal voor deze avond samen te spelen en deze muziek ten gehore te brengen.

En als klap op de vuurpijl is er een optreden van de Zwoelie Troelies, bekend van optredens op OERAL en samen met Lady Gaga in Frankrijk en Canada!

Wat verder nog?

De komende weken zullen we meer over de onderdelen van het programma bekend maken. Wil jij als eerste weten wat de nieuwe aanvullingen zijn?
Volg ons dan op Facebook! 

Vele handen….
maken licht werk. Deze avond is mogelijk dankzij de hulp en inzet van velen, niet in het minst: het RoTheater.
Nog veel meer mensen en organisaties helpen ons om van dit feest een groot succes te maken.
Zo helpt evenementen- en organisatiebureau Hoe-Zo ons bij de registratie en aanmeldingen van bezoekers.

Wil jij ook een handje helpen, doneren voor het goede doel of een product aanbieden ten behoeve van de veiling? Laat het ons weten!