Zonta Benefietconcert

Kom jij ook luisteren naar het Rietveld Ensemble?

 

Zaterdag 17 februari speelt het Rietveld Ensemble een Benefiet concert. De top-musici  van het Rietveld Ensemble spelen dan onder andere Octet for 2 violins, viola, cello, double bass, clarinet, bassoon and horn van Franz Schubert.

De opbrengsten van de kaartverkoop gaan naar de verkoopsters van tweedekans-winkel Brillante, die nog beter  willen worden in het runnen van hún winkel. Want Brillante is niet alleen een leuke winkel, maar is tevens een plek waar vrouwen zonder vooropleiding zich kunnen ontwikkelen. Brillante biedt hen een kans om:

 • Hun talenten te ontdekken en in te zetten,
 • Een gevoel van eigenwaarde op te bouwen,
 • Prima verkoopster te worden en
 • Met elkaar het bedrijf Brillante te runnen.

Die aanpak werkt. Acht vrouwen zijn de afgelopen 2 jaar uitgestroomd naar betaald werk.

Het Rietveld Ensemble ondersteunt het initiatief van Brillante van harte. Net als vorig jaar wordt het weer een prachtig concert. Dat wil je niet missen! Kaartjes kun je hier bestellen.

Zaterdag 17 februari 20.00 uur
Welkomstcentrum De Put
Putseplein 28, Rotterdam

Zonta- Rietveld-Ensembleuitnodiging2018

 

Zonta speelt SEVEN

25 november is internationale dag tegen geweld tegen vrouwen. Een dag om stil te staan bij geweld tegen vrouwen. Deze dag is in 1960 door de Verenigde Naties ingesteld en nog steeds nodig. Want geweld tegen vrouwen komt helaas nog veel te vaak voor. Niet alleen ver weg, in Afrika, Zuid-Amerika of Turkije, maar ook bij jou en mij in de buurt. Samen met Zonta Rotterdam en alle Zontians zeggen wij NEE tegen geweld tegen vrouwen.

Zonta speelt Seven

Om deze dag te markeren en de kracht van vrouwen centraal te stellen organiseren wij de opvoering van het toneelstuk SEVEN. Zorg dat je er bij bent: het is een indrukwekkende voorstelling.

Wil je meer weten? We zetten de meest gestelde vragen voor je op een rij.

   • Wanneer is de voorstelling?
    Donderdag 23 november, ontvangst vanaf 19.30 uur.
   • Wie zijn de acteurs en actrices?
    We hebben een hele mooie line up: Riek Bakker, Lenore Bell, Mehert Ayele, Maryam Afshar, Lara Stanisic, Jessica Shinnick en Shantie Singh. De voorstelling is in het engels.
    Regie ligt in de handen van Halime Yarba, Anne Karin ten Bosch is verantwoordelijk voor de scenografie. Na afloop zullen nog even napraten onder begeleiding van Marijn Romer.
    Volg de pagina op Facebook voor het laatste nieuws.
   • Waar houden jullie de voorstelling?
    In het Erasmus Paviljoen in Rotterdam.
   • Waarom zou ik komen?
    Tja, we zouden bijna willen zeggen: waarom niet? Het is een prachtige voorstelling, die je aan het denken zet en ontroert. Achteraf heb je de kans om na te praten met andere gasten. Bovendien gaat je bijdrage naar het project de Veilige Veste van Stichting Fier. Zo help je mee om de positie van Rotterdamse vrouwen te verbeteren.
   • Waar kan ik meer info vinden over de dag tegen geweld tegen vrouwen?
    We hebben info over geweld tegen vrouwen voor je op een rij gezet. Op deze pagina vind je ook links naar andere pagina’s en leestips.
   • Waar kan ik kaartjes kopen?
    Hieronder kun je de kaartjes bestellen.
    Wil je extra doneren voor het project? Kies dan een kaartje met donatiebedrag naar keus.

De komende maanden vullen we het programma van donderdag 23 november verder in. Volg ons op Facebook of schrijf je hieronder in om het laatste nieuws in je mailbox te ontvangen. Don’t worry: het aantal nieuwsbrieven zal op 1 hand te tellen zijn. 😉Zonta projecten krijgen bezoek van Roald van der Linde

Zonta Rotterdam aan de Maas ondersteunt verschillende projecten in Rotterdam.  Roald van der Linde, Tweede Kamerlid voor de VVD bezoekt maandag 13 februari Welkomcentrum de Put om zich te verdiepen in de aanpak en resultaten van de projecten.

Welke projecten zijn dat dan? We zetten ze voor je op een rij:

De vlindertraining van Monteiro Gym

Boksschool Monteiro Gym heeft een speciale training ontwikkeld voor mishandelde vrouwen en meisjes om te leren praten over huiselijk geweld en mishandeling. Deze training heet Vlindertraining en biedt Monteiro Gym aan in groepen. Zonta Rotterdam aan de Maas ondersteunt dit project met een financiële bijdrage.

Matchen aan de Maas

Met het project Matchen aan de Maas hebben leden van Zonta Rotetrdam aan de Maas hun expertise en netwerken ingezet om buitenlandse vrouwen te coachen bij het vinden van een betaalde baan. Dit initiatief hebben we enkele jaren geleden opgezet samen met de gemeente Rotterdam en Dona Daria, in 2016 hebben we het uitgevoerd samen met SKIN.

Catering de Sprankeling

Zonta Rotterdam aan de Maas heeft vrouwen uit Bloemhof met een grote afstand tot de arbeidsmarkt gestimuleerd om hun talent in te zetten en voor catering te verzorgen. De vrouwen hebben hiervoor een cursus gevolgd. Onder de naam catering De Sprankeling verzorgen zij nu regelmatig opdrachten, onder andere voor conferenties in het Maasstadziekenhuis, voor vergaderingen van de gemeente Rotterdam en de stadsmarinier en onlangs voor Kracht in Nederland. Tijdens het bezoek zal De Sprankeling de catering verzorgen met gezonde hapjes en smoothies, en zullen de dames van De Sprankeling vertellen welke impact een gezonde leefstijl op henzelf en hun gezinnen heeft.

Brillante

Brillante heeft in december 2015 haar deuren geopend. In deze tweedehandswinkel krijgen vrouwen een opleiding om samen een bedrijf te runnen. De financiering loopt via een bewonersinitiatief, inkomsten uit verkoop, donaties van Zonta Rotterdam aan de Maas, donaties en kleine fondsen. De vrouwen ontplooien zich in het kader van de Maatschappelijke Inspanning van de Gemeente Rotterdam.

En verder…

Vrouwen van catering De Sprankeling en Brillante hebben de mogelijkheid om door te stromen naar de Werkplaats Rotterdam Zuid. Deze bv is in 2015 begonnen met als doelstelling om in 5 jaar tijd 750 mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt aan een duurzame baan te helpen. Tijdens het bezoek van Roald van der Linde zal de Werkplaats Rotterdam Zuid vertellen over hun activiteiten. Ook Woningbouwvereniging Vestia vertelt iets over de ondersteuning van verschillende activiteiten in de wijk.

 

Meer informatie?

Je vindt hier het persbericht en de gastenlijst.

Maken vrouwen het verschil?

Maken vrouwen het verschil?

Najaarslezingen door Zakenvrouw 2010 & Goudhaantje 2010/11

MARLIES VAN WIJHE, zakenvrouw van het jaar 2010 en DAPHNE DE KLUIS, Goudhaantje van 2011 en 2012, geven hun visie op deze boeiende vraag. Ervaring, inzicht, een blik in de keuken van twee topvrouwen. Deze najaarslezing voor Rotterdamse vrouwenclubs belooft een onvergetelijke  bijeenkomst te worden!

Marlies van Wijhe
Bestuursvoorzitter Van Wijhe Verf (230 medewerkers, omzet 45 mio) deelt met ons haar ervaringen in de veelal mannelijke maaksector, praat over haar rol in het verduurzamen van producten en de verbreding van het bedrijf naar de internationale markt. Haar stelling: Geen moderne duurzame toekomst zonder innovatie.

Daphne de Kluis
Head of debt solutions van ABN AMRO, neemt ons mee in de bancaire wereld. In haar lezing staan de veranderingen in de bancaire wereld en de rol van vrouwen centraal. Ze legt aan ons voor ter discussie: Het belang van netwerken en de kunst van het verbinden.

Deze twee topvrouwen uit het bedrijfsleven hebben een duidelijke en eigen mening over innovatie en duurzaamheid, over de rol van vrouwen, over inspiratie en leiderschap. Ze delen hem 13 november graag met ons en gaan de discussie niet uit de weg. Zonta Rotterdam aan de Maas nodigt alle vrouwen uit voor deze bijeenkomst. Serviceclubs, netwerkkoepels, of andere groepen vrouwen, individueel of samen. Iedereen is welkom op donderdag 13 november dus zegt het voort! Een bijzondere avond waarbij we elkaar ontmoeten, spreken en inspireren tijdens het dineren.

Locatie: Roei- en zeilvereniging De Maas, Veerdam 1 te Rotterdam
Tijd: 18:30-22:00 uur. Het programma begint om 19.00 uur
Kosten: 55,- incl. aperitief, diner, wijn tijdens diner, koffie/thee en btw
Dresscode: Tenue de Ville

Meer informatie over de lezing en Zonta Rotterdam aan de Maas <zontaaandemaas@gmail.com>.
Kijk op www.zontarotterdam-aandemaas.nl

Paasbrunch

Samen sterker
Je leert elkaar het beste kennen als je samen iets doet. Deze wijsheid brachten we in praktijk tijdens de Paasbrunch  in april 2012.  We nodigden 50 Rotterdamse vrouwen uit diverse culturen uit voor een gezamenlijke brunch op het Putseplein. De dames hadden verschillende nationaliteiten, kwamen uit verschillende delen van de stad. Maar eenmaal samen aan tafel bleken ze juist ontzettend veel overeenkomsten te hebben. Organisatie, catering, bediening, aankleding, onze leden deden het allemaal zelf. Een echt ‘uit de handen’ project waarin ook wij leerden dat je samen veel sterker staat. Mede mogelijk gemaakt door Stichting MDC-Putseplein.

Lentelunch

Vier de lente, vier het leven!
De lente is een tijd van het nieuwe leven, van nieuwe ontdekkingen. In maart 2013 organiseerden we een lentelunch in samenwerking met Stichting MDC-Putseplein. Vrouwen die in achterstand leven en weinig of geen contacten hebben buiten hun eigen gemeenschap, ontmoetten Rotterdamse vrouwen uit andere wijken. De Lentelunch zorgde voor nieuwe ontmoetingen, voor nieuwe initiatieven. Naast de nodige hapjes en drankjes, was er live muziek. We hoorden het aangrijpende levensverhaal van gospel zangeres Joanie de Muskiet. En we vierden samen de lente. We vierden samen het leven.

Hart voor vrouwen

Hartzeer of hartenpijn?
Het was een schokkend feit. Hart- en vaatziekten blijken doodsoorzaak nummer 1 te zijn onder vrouwen. Met de fundraising dag Hart voor vrouwen genereerden we in 2010 geld voor ons project, maar creëerden we ook vooral bewustzijn onder vrouwen. Lezingen door bijvoorbeeld vooraanstaand cardioloog Angela Maas, workshops, en speciale activiteiten zorgden ervoor dat de boodschap niemand kon ontgaan. Leef gezond, beweeg en ben je vooral bewust, dat was de boodschap. De opbrengst van deze middag was voor het project ‘Vrouwen in beweging’ dat allochtone vrouwen in de Rotterdamse wijk Delfshaven aanzet tot meer bewegen. Unilever, Colori Shoes en Emendo ondersteunden onze activiteit met hun bijdragen.