Maken vrouwen het verschil?

Maken vrouwen het verschil?

Najaarslezingen door Zakenvrouw 2010 & Goudhaantje 2010/11

MARLIES VAN WIJHE, zakenvrouw van het jaar 2010 en DAPHNE DE KLUIS, Goudhaantje van 2011 en 2012, geven hun visie op deze boeiende vraag. Ervaring, inzicht, een blik in de keuken van twee topvrouwen. Deze najaarslezing voor Rotterdamse vrouwenclubs belooft een onvergetelijke  bijeenkomst te worden!

Marlies van Wijhe
Bestuursvoorzitter Van Wijhe Verf (230 medewerkers, omzet 45 mio) deelt met ons haar ervaringen in de veelal mannelijke maaksector, praat over haar rol in het verduurzamen van producten en de verbreding van het bedrijf naar de internationale markt. Haar stelling: Geen moderne duurzame toekomst zonder innovatie.

Daphne de Kluis
Head of debt solutions van ABN AMRO, neemt ons mee in de bancaire wereld. In haar lezing staan de veranderingen in de bancaire wereld en de rol van vrouwen centraal. Ze legt aan ons voor ter discussie: Het belang van netwerken en de kunst van het verbinden.

Deze twee topvrouwen uit het bedrijfsleven hebben een duidelijke en eigen mening over innovatie en duurzaamheid, over de rol van vrouwen, over inspiratie en leiderschap. Ze delen hem 13 november graag met ons en gaan de discussie niet uit de weg. Zonta Rotterdam aan de Maas nodigt alle vrouwen uit voor deze bijeenkomst. Serviceclubs, netwerkkoepels, of andere groepen vrouwen, individueel of samen. Iedereen is welkom op donderdag 13 november dus zegt het voort! Een bijzondere avond waarbij we elkaar ontmoeten, spreken en inspireren tijdens het dineren.

Locatie: Roei- en zeilvereniging De Maas, Veerdam 1 te Rotterdam
Tijd: 18:30-22:00 uur. Het programma begint om 19.00 uur
Kosten: 55,- incl. aperitief, diner, wijn tijdens diner, koffie/thee en btw
Dresscode: Tenue de Ville

Meer informatie over de lezing en Zonta Rotterdam aan de Maas <zontaaandemaas@gmail.com>.
Kijk op www.zontarotterdam-aandemaas.nl

Elkaar ontmoeten

Clubbijeenkomsten
Laten we er niet omheen draaien. We zijn een club die zich inzet voor de positie van vrouwen, maar we zijn ook zeker een groep dames die ervan geniet om samen te komen en elkaar te inspireren. We kiezen hiervoor heel verschillende settings. De ene keer gaan we voor een serieuze lezing, de andere keer picknicken we bij de Kralingse plas. Wij zijn geen standaard service club waar het alleen om vergaderen gaat. Van het rondje wel en wee tot aan de kerstborrel, onze activiteitencommissie zorgt ervoor dat onze avonden op een boeiende manier gevuld zijn. En dat alles terwijl we ons voor de volle 100% inzettten voor het lot van anderen.

Picnic in the Parc

Ontmoeting
In 2008 werd Rotterdam overspoelt door Zonta dames. Uit 67 landen kwamen meer dan 2000 Zonta leden naar onze havenstad voor de tweejaarlijkse Internationale Zonta Conventie. Zonta Rotterdam aan de Maas organiseerde dankzij een subsidie van de Gemeente Rotterdam Picnic in the Parc. In het park aan de Kruiskade werden 35 tafels bezet door 175 vrouwen. Aan iedere tafel zaten twee allochtone vrouwen uit Rotterdam, twee internationale Zonta-vrouwen en een Nederlandse Zontian. Aan alle tafels werd met grote intensiteit gesproken over ambities, kansen en belemmeringen. Een uitwisseling van culturen die we niet snel zullen vergeten.