Zonta Says NO

Zeg nee tegen geweld tegen vrouwen

25 november is internationale dag om stil te staan bij geweld tegen vrouwen. In 1960 hebben de Verenigde Naties deze dag ingesteld. Bijna 60 jaar later is deze dag nog steeds hard nodig. Want geweld tegen vrouwen komt helaas nog veel te vaak voor. Niet alleen ver weg, in Afrika, Zuid-Amerika, Sudan of Turkije, maar ook bij jou en mij in de buurt.

Oranje

25 november staat internationaal ook wel bekend als Orange Day: een dag waarop men de stad oranje kleurt of monumentale gebouwen oranje verlicht. Zo vragen allerlei mensen en instanties aandacht voor alle manieren van geweld die wordt gepleegd tegen meisjes en vrouwen, en om actie te ondernemen om dit geweld wereldwijd te beëindigen.
Daarmee is 25 november ook de start van een periode van 16 dagen activisme: een periode om het bewustzijn te vergroten en mensen te mobiliseren om veranderingen tot stand te brengen. Tot 10 december – de dag van de mensenrechten – zijn er acties om geweld tegen vrouwen en gender-gebaseerd geweld te verminderen.

Zonta Says NO

Ook Zonta zet zich in voor deze campagne, wereldwijd. Zo ook Zonta Rotterdam en Zonta Rotterdam aan de Maas: samen met de andere Zontians zeggen wij NEE tegen geweld tegen vrouwen.

Want dat is nodig, in deze tijden waarin nog steeds de vrijheid en het zelfbeschikkingsrecht van vrouwen onder druk staat. We lezen dagelijks over geweld tegen vrouwen en meisjes. De basisvrijheden van vrouwen zijn verankerd in de wet van de mensenrechten, maar worden desondanks nog vaak privé, cultureel en structureel met voeten getreden. Eergerelateerd geweld, genitale verminking, seksuele intimidatie, huwelijkse dwang, huiselijk geweld…genoeg niet-mooie onderwerpen.

Zonta speelt SEVEN

Ter gelegenheid van deze dagen organiseren Zonta Rotterdam en Zonta Rotterdam aan de Maas op donderdag 23 november een speciaal toneelstuk: Seven. Jij komt toch ook? Je vindt hier meer informatie over de voorstelling. Dat doen we niet zomaar: met de opbrengsten van de kaartverkoop steunen we stichting Fier voor de inrichting van de Veilige Veste in Rotterdam.

Zeg ook NEE tegen geweld tegen vrouwen

Geweld tegen vrouwen moet stoppen. En dat zullen we samen moeten doen. Sluit je ook aan op deze internationale dag. Doe mee, geef en vraag aandacht om geweld tegen vrouwen te stoppen. Al maken we maar 1 iemand bewust….maar we gaan natuurlijk voor meer. En daar hebben we jou voor nodig. Dus zeg ook NEE.

Meer weten?

Lees meer via onderstaande weblinks:

En… lees vooral het boek Oorlog tegen vrouwen van Sue Lloyd-Roberts.  Sue Lloyd-Roberts heeft meer dan dertig jaar ervaring als televisieverslaggever voor de BBC. Ze heeft, vaak undercover en in oorlogssituaties, gewerkt in allerlei landen: van Rusland en China tot Birma, van Zimbabwe, Egypte en Bosnië tot het Midden-Oosten, van India en Pakistan tot Latijns-Amerika.
In haar  boek neemt ze je mee op reportage, van de besnijdenis van jonge meisjes in Gambia tot de grootmoeders van de Argentijnse Plaza de Mayo, van ’s werelds grootste openluchtgevangenis voor vrouwen (Saoedi-Arabië) tot de vrouwenhandel in Oost-Europa, van het ergste land om een vrouw te zijn (India) tot het huiselijk geweld in ‘ontwikkelde’ landen, van verkrachting als oorlogswapen in Bosnië, Birma en Afrika tot de salarisongelijkheid in de Westerse wereld. Een aanrader!

 

Help vrouwen zichzelf te verdedigen

Monteiro Gym zegt ‘Nee’

Monteiro Gym is tegen geweld tegen vrouwen en zegt net als vele andere Rotterdamse mannen ‘Nee’.
Het mooie is: Monteiro Gym helpt ook vrouwen om zelf NEE te zeggen. Met hun zogenaamde Vlindertraining geven zij trainingen aan vrouwen die eerder een keer slachtoffer zijn geweest.

Dat vraagt om extra vaardigheden van de trainers: zij geven niet alleen vechttechniek maar zijn ook in staat vrouwen mentaal te helpen en ze letterlijk en figuurlijk kracht te geven.

Help vrouwen zichzelf te verdedigen

De deelneemsters van de training zijn vaak niet in staat om de kosten van een training zelf te betalen. Daarom steunen wij dit initiatief. Zo kunnen meer vrouwen deelnemen aan de trainingen.

Steun jij deze vrouwen ook?

Koop dan deze heerlijke wijn: voor elke fles wijn doneren wij € 1,50 aan het project.
Wil je de wijn direct bestellen? Gebruik dan dit formulier.

 

 

 

 

 

Zonta Says No 2016

Vrijdag 25 november 2016:

internationale dag tegen geweld tegen vrouwen.

Geweld tegen vrouwen komt helaas nog veel te vaak voor. Niet alleen ver weg, in Afrika, Zuid-Amerika of Turkije, maar ook bij jou en mij in de buurt. Wij zeggen samen met Netwerkclub Zonta Rotterdam  NEE tegen geweld tegen vrouwen.

Ook deze Rotterdamse mannen zeggen NEE tegen geweld tegen vrouwen. Kijk maar naar het filmpje hieronder:

Vind jij ook dat geweld tegen vrouwen moet stoppen?

Deel dan dit bericht. Mail de link (bit.ly/Zegooknee)  door naar je vrienden en vriendinnen, plaats het op Facebook of vermeld het als je status op WhatsApp.Want hoe meer mensen het filmpje zien, hoe meer aandacht voor geweld tegen vrouwen. Elke vrouw die we hiermee helpen telt. Jij kan met een klein gebaar verschil maken!

Meer info over geweld tegen vrouwen vind je hier.

 

Wil je weten hoe je de film makkelijk kunt delen?

We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet:

Delen op Facebook

Natuurlijk delen wij het filmpje op Facebook met onze volgers! Je vindt ons bericht vanaf vrijdag 25 november hier.
Like het Facebookbericht, en klik op ‘delen’.

Delen via WhatsApp

Je kunt de link van het filmpje:  bit.ly/Zegooknee delen in de groepen waarvan je lid bent. Vind je dat met je telefoon te veel gedoe? Volg dan de volgende stappen op het op je computer te doen:

  • Ga dan op je computer naar https://web.whatsapp.com/.
  • Kies op je telefoon bij ‘Instellingen’ voor WhatsApp Web
  • Richt je telefoon met WhatsApp open naar de zwart-witte QR code het beeldscherm.
    Zo maakt je telefoon verbinding met je pc en kun je berichten en linkjes via je PC delen.

Delen via Twitter

Heb je een Twiiter-account? Tweet dan de link bit.ly/Zegooknee en gebruik #Zontasaysno en #Zegooknee.
Of, nog makkelijker: klik op de button hieronder.

 Tweet: Deze Rotterdamse mannen zeggen NEE tegen geweld tegen vrouwen. #ZontasaysNO #Zegooknee

Delen op LinkedIn

Je kunt het filmpje op je eigen tijdlijn delen (“deel een update’) of in een van de groepen waarvan je lid bent.

Delen op Instagram

Heb je een account op Instagram?
Plaats dan deze link in je bio bit.ly/Zegooknee  en post één (of meerdere natuurlijk) van deze afbeeldingen:

zonta-zegt-nee-25-11-3 zonta-zegt-nee-25-11-3 zonta-zegt-nee-25-11-03 zonta-zegt-nee-25-11zonta-zegt-nee

Gebruik onderstaande # en vermeld dat de link naar het filmpje in je bio staat.
  • #Zontasaysno
  • #Zegooknee

 

Succes!

Zonta Port Society

Havenstad Rotterdam
We zijn een groep vrouwen die ervan houden om elkaar te inspireren. Een keer per twee jaar komen we daarom samen met de internationale Zontaclubs uit de ons omringende havensteden. Antwerpen, Rotterdam, Bremen, Hamburg, ze zijn alle van de partij. Deze keer gaan we niet voor vergaderingen of voor besluiten nemen. Elkaar ontmoeten is het devies!